Прес-центр4 липня 2018, 17:07

Придбання житла дітям-сиротам обговорили в райдержадміністрації

Сьогодні, під головуванням заступника голови райдержадміністрації Лариси Махури та за участі представників фінансового управління, юридичної служби райдержадміністрації, Кремінської міської та Новокраснянської сільської рад в райдержадміністрації пройшла нарада.

На порядку денному засідання стояло питання придбання житла дітям-сиротам та особам з їх числа, які проживають у районі.

Як було зазначено, на виконання Указу Президента України від 12.01.2018 р. «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб х їх числа» з державного бюджету виділена субвенція для придбання житла дітям-сиротам у 2018 році.

На розгляд обласної комісії з питань визначення напрямків та об’єктів, на які буде спрямована субвенція з державного бюджету на придбання житла дітям-сиротам райдержадміністрацією надавались пропозиції, які надійшли від Кремінської міської ради, а також Новоастраханської та Новокраснянської сільських рад. Після розгляду звернень та пропозицій на Кремінський район виділено 563 тис. грн. Ці кошти мають цільове призначення і будуть використані для придбання квартир двом дітям-сиротам Новокраснянською та Новоастраханською сільськими радами, а також на придбання Новокраснянською сільською радою житлового будинку для двох дітей-сиріт.

Питання забезпечення житлом дітей-сиріт Кремінсього району знаходиться на особистому контролі голови райдержадміністрації.