Прес-центр28 червня 2021, 07:06

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем Конституції України

Дорогі земляки!

Щиро вітаю вас із визначним державним святом – Днем Конституції України! Саме у цей день чверть століття тому Україна обрала свій шлях на побудову демократичних свобод для нашого суспільства.

Увібравши найкращий світовий досвід та українську державотворчу традицію, Конституція нашої країни дійсно стала Основним Законом для кожного громадянина України.

Протягом сучасної історії української державності тривають палкі дискусії щодо змін до Конституції України. Багато політичних сил спекулюють на цьому питанні, буцімто змінивши Основний Закон ми встановимо мир і злагоду у нашій країні.

Переконаний, що тільки непорушне та незворотнє слідування кожним українцем букві Конституції змінить Україну на краще.

Ніколи не варто забувати, що перші дві статті Конституції, які закріплюють суверенітет та територіальну цілісність держави, написані кров'ю українських військовослужбовців на сході України. Їх жертва не дає жодного морального права піддавати ревізіонізму Основний Закон.

Переконаний, що настане час, коли українська Конституція знову набуде своєї сили над усіма тимчасово непідконтрольними територіями України, а також стане на захисті наших співгромадян.

Слава Україні!

З повагою

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації                                         Сергій ГАЙДАЙ