Прес-центр27 листопада 2017, 14:11

Проходження опалювального сезону у районі проаналізували в райдержадміністрації.

Проходження опалювального сезону у районі проаналізували в райдержадміністрації.

За участі голови РДА Наталі Чехути, керівників комунальних підприємств, відповідних структурних підрозділів, керівників органів місцевого самоврядування пройшла робоча нарада з питання проходження опалювального сезону.

Наразі всі 25 комунальних котелень району працюють в нормальному режимі та подають теплоносії до споживачів.

Централізоване опалення подається до всіх 58 будинків житлового фонду, а це 730 квартир, які залишилися на обслуговуванні котелень «Креміннатеплокомуненерго». 

У ході засідання обговорено питання стосовно підготовки програми оптимізації системи теплопостачання м. Кремінна  шляхом встановлення систем індивідуального опалення в квартирах з централізованим опаленням. З метою отримання  фінансування на проведення даних робіт з обласного бюджету проводяться консультації  з керівництвом Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Слід відзначити, що підприємством «Креміннатеплокомуненерго» своєчасно були підписані договори з відповідною службою на постачання природного газу та  отримані номінації на газ. Номінації в необхідній кількості будуть надаватися щодекадно.

У безперебійному режимі опалюються 8 дошкільних закладів, 20 навчальних та 2 лікувальних заклади.

У зв’язку із погіршенням погодних умов  виконуються роботи по розчистці  від снігу та посипці  протиожеледною сумішшю доріг, тротуарів, прибудинкових територій.

Взагалі,  для ліквідації наслідків негоди в осінньо-зимовий період заготовлено 400 т суміші, підготовлено 11 одиниць техніки.

Разом із тим проблемним залишається питання забезпечення централізованим водопостачанням сільського населення. Сільські водопроводи знаходяться у незадовільному технічному стані без належної виробничої бази та персоналу для обслуговування. На сільських комунальних підприємствах водопостачання відсутні або закінчилися відповідні ліцензії, які необхідно перереєструвати.