Прес-центр24 листопада 2021, 09:11

Просторове планування розвитку територій розглянуть на конференції громад

9 грудня 2021 року о 15:00 відбудеться конференція громад «Просторове планування розвитку територій» за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), на якій буде представлений перший в Україні досвід з розробки комплексних планів просторового розвитку громад відповідно до нового законодавства. Проєкти розроблялися на базі Пісочинської та Роганської громад у Харківській області.

Захід має на меті проінформувати громади про чинне законодавство, ухвалене для проведення просторового планування територій громад. Зацікавлені громади зможуть отримати практичні інструменти для успішної розробки та використання комплексних планів просторового розвитку.

Конференція стане ефективним майданчиком для дискусії та обговорення питань щодо розвитку земельного законодавства між громадами та представниками влади.

Дата та час: 9 грудня 2021 року, 15:00–18:00

Місце: зважаючи на карантинні обмеження, запрошуємо громади і представників медіа взяти участь в онлайн-трансляції заходу на сторінках Програми USAID АГРО в YouTube (https://www.youtube.com/channel/AGRO) та Facebook (https://www.facebook.com/usaid.agro).

У заході візьмуть участь:

Джим Хоуп, директор Місії USAID в Україні та Білорусі;
Олександр Корнієнко, заступник Голови Верховної Ради України;
Роман Лещенко, Міністр аграрної політики та продовольства України;
Наталія Козловська, заступник Міністра розвитку громад та територій України;

Сергій Завадський, в.о. голови Держгеокадастра та інші.

Під час конференції відбудеться підключення представників Пісочинської та Роганської громад, які поділяться своїм досвідом із впровадження комплексних планів просторого планування територій та представлять створені геопортали своїх громад.

Також учасники зможуть ознайомитися зі зразками даних, документацією. Вони також отримають рекомендації щодо підготовки картографічної основи, розробки технічних завдань для замовників і виконавців та проведення екологічної оцінки.

Спікери розкажуть про наявні інструменти оприлюднення даних на Національному геопорталі Національної інфраструктури геопросторових даних.

Посилання на детальну програму: https://bit.ly/32ca8Q7.   

Для участі в заході просимо заповнити анкету: https://usaid-agro.registration.

Контактна особа: Вікторія Оникієнко, спеціаліст з комунікацій, моб.: +38 (067) 620 29 77, ел. пошта: vonykiienko@chemonics.com.  

 ***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це п’ятирічна Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП). Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі. Програма USAID АГРО допоможе збільшити доходи с\г ММСП і їхній доступ до фінансування та створити в Україні справедливий і прозорий ринок с\г земель, що зменшить корупцію в аграрному секторі. Сторінка АГРО в Фейсбук: https://www.facebook.com/usaid.agro/.

***

Американський народ через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також запрошуємо відвідати вебсайт Місії: http://www.usaid.gov/ukraine, та сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.