Прес-центр6 грудня 2018, 08:12

Проведено профілактичний захід щодо проявів булінгу в школі

Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму. 
Шкільне цькування однолітків поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою. Ми все частіше чуємо про випадки жорстокості у школі, про те, коли діти б'ють один одного і знімають відео, яке викладають в соціальні мережі. 
Шкільний булінг - явище системне й комплексне, а, отже, і підхід до його профілактики повинен бути комплексним.
5 грудня спеціалісти мобільної бригади соціально – психологічної допомоги разом із Кремінським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та представниками ювенальної превенції Кремінського ВП ГУНП проведено профілактичний захід для учнів Новомикільської сільської школи. 
В рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» учні середніх класів школи взяли участь у міні - тренінгу «Протидія булінгу». 
Діти отримали інформацію про форми булінгу та причини його виникнення, впливу цього явища на окрему особистість і учнівський колектив в цілому, вчилися спілкуватися та налагоджувати доброзичливі взаємовідносини у шкільному колективі, а також отримали знання стосовно того, як захиститись від будь-якого насильства.