Прес-центр3 травня 2017, 16:05

Пройшов звітний концерт та виставка майстрів декоративно - прикладного мистецтва в рамках обласного огляду - конкурсу «Луганщина – світанок України»

30 квітня на сцені Кремінського районного будинку культури пройшов звітний концерт та виставка майстрів декоративно - прикладного мистецтва в рамках обласного огляду - конкурсу майстрів народного мистецтва та аматорів народної творчості «Луганщина – світанок України» . 
У концерті взяли участь кращі аматорські колективи району. На суд обласного журі були представлені роботи найталановитіших майстрів ужиткового мистецтва. Цього року до складу журі увійшли заслужені працівники культури та заслужені діячі мистецтв України, працівники Луганського обласного центру народної творчості, головний балетмейстер Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, викладач Сєверодонецької дитячої художньої школи. 
Однією з вимог творчого звіту стала презентація елементу нематеріальної культурної спадщини. Так, 15-хвилинна відеозамальовка представила Дубовий гай, як унікальну пам’ятку природи та заповідну зону Кремінщини. 
Також однією із складових обласного заходу стала відеопрезентація «Заклади культури Кремінського району», у якій була представлена не тільки мережа закладів культури, а і їх досягнення - участь в обласних, регіональних та міжнародних фестивалях, оглядах, конкурсах . 
Журі відзначило різножанровість програми кремінських майстрів, високий рівень виконавської майстерності та сценічної культури колективів, наявність в репертуарі колективів кращих зразків сучасного українського мистецтва та фольклору, а також творів місцевих поетів та композиторів. 
Кремінщина достойно представила свій творчий потенціал перед Луганщиною, а свято в цей день у районному будинку культури стало яскравим дійством.