Прес-центр20 липня 2018, 14:07

П’ять кремінських дітей – сиріт отримають власне житло

П’ять кремінських дітей – сиріт отримають власне житло.

Про це йшлось на нараді у заступника голови райдержадміністрації  із соціальних питань Лариси Махури, що нещодавно пройшла в РДА.

Як неодноразово зазначалось раніше, на виконання Указу Президента України від 12.01.2018 р. «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа» у 2018 році із державного бюджету виділена субвенція для придбання житла дітям-сиротам.

На розгляд обласної комісії з питань визначення напрямків та об’єктів, на які буде спрямована субвенція з державного бюджету на придбання житла дітям-сиротам,  райдержадміністрацією надавались пропозиції, які надійшли від Кремінської міської ради, а також Новоастраханської та Новокраснянської сільських рад.

Після розгляду звернень та пропозицій розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 18.07.2018 р. № 547 на Кремінський район виділено 764,5  тис. грн. Ці кошти мають цільове призначення і будуть використані для придбання квартир (житла) трьом сиротам з Новокраснянки, а також двом дітям із відповідним статусом із Кремінської  та Новоастраханської  громад.