Прес-центр9 cічня 2019, 14:01

Райдержадміністрацією проводиться робота щодо надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

На початок поточного року 59 дітей з району вже отримали відповідний статус як такі, що зазнали психологічного насильства. Наразі службою у справах дітей вирішується питання надання статусу ще 11 – ти дітям, які звернулись за його отриманням та відповідно до Порядку мають підстави для його встановлення.
Слід відзначити, що всі питання стосовно надання такого статусу розглядаються на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини Кремінської райдержадміністрації.
Нагадаємо, що відповідно Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2017 р. № 268, право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка під час здійснення антитерористичної операції не досягла 18 років (повноліття), які внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів:
отримали поранення, контузію, каліцтво;
зазнали фізичного та сексуального насильства;
були викрадені або незаконно вивезені за межі України;
залучалися до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;
незаконно утримувалися, у тому числі у полоні;
зазнали психологічного насильства.
За більш детальною інформацією необхідно звертатись до служби у справах дітей Кремінської райдержадміністрації (вул. Банкова, 3, тел. 3-17-38) та Кремінського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ( пл. Красна, 20, тел. 3-16-01).