Прес-центр19 квітня 2019, 10:04

Реалізацію державних програм підтримки аграріїв в області у поточному році обговорили під час кустової наради

18 квітня в райдержадміністрації пройшла кустова нарада за участю заступника директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації  Любові Безкоровайної,  голови райдержадміністрації Наталі Чехути, голови районної ради Володимира Прокопенка, спеціалістів департаменту АПР, начальників районних управлінь АПК, представників служб, керівників агроформувань Кремінського, Новоайдарського, Троїцького, Сватівського,  та  Попаснянського районів, представників територіальних громад. Під час зустрічі присутні обговорили реалізацію  державних програм підтримки аграріїв в області у поточному році.

Наталя Чехута у своєму виступі розповіла, що у минулому році аграріями району та особистими селянськими господарствами було отримано 4 млн. 157 тис.  грн. бюджетної  дотації, з них 3 млн. 146 тис. грн. юридичними і  1 млн. 10 тис. грн. фізичними  особами. Як відомо, це була бюджетна дотація за утримання поголівя корів для юридичних осіб, часткове відшкодування вартості племінних тварин,  дотація фізичним особам за утримання молодняку великої рогатої худоби, компенсація за придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва,  компенсацію  за доїльні установки  вітчизняного виробництва, часткову компенсацію вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції, бюджетна субсидія фермерським господарствам.

 В свою чергу Любов Безкоровайна  довела до присутніх  інформацію щодо діючих державних програм підтримки агропромислового комплексу.    

 Також на нараді відбулась презентація Регіональної програми  охорони та раціонального використання земель на території Луганської області на 2019 – 2020 роки». Основною метою цієї програми є охорона продуктивних земель  від деградації та зубожіння внаслідок нераціонального використання та розповсюдження карантинних організмів, створення належних умов для розвитку товарного виробництва продукції сільського господарства та садівництва, досягнення позитивних змін у галузі, шляхом здійснення культуртехнічних заходів на ділянках, що підлягають розкорчуванню та закладання нових садів та зменшення осередків розповсюдження амброзії полинолистої.