Прес-центр20 липня 2020, 17:07

Реалізуються права дітей на отримання житла

20 липня 2020 року відбулося засідання комісії Кремінської райдержадміністрації з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Комісією визначено напрями спрямування субвенції в Кремінському районі в 2020 році. Так субвенцію буде спрямовано на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла. Також  затверджено загальний список дітей, які перебувають на квартирному обліку. На сьогоднішній день в Кремінському районі право на отримання грошової компенсації мають 27 осіб зазначеної категорії.

Робота в даному напрямку ведеться відповідно до Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 515.

Нагадаємо, що в Кремінському районі відповідно до вищезазначеної субвенції у 2019 році виділено грошову компенсацію на придбання житла для п’яти осіб. На сьогоднішній день придбано 2 житлові квартири для двох осіб. Також ведеться робота з оформлення документації ще на 3 житлові квартири.