Прес-центр4 травня 2020, 14:05

Робота центрального ринку м. Кремінна може бути відновлена за умови виконання певних умов

Робота центрального ринку м. Кремінна може бути відновлена за умови виконання певних умов.

Це питання було розглянуто в ході засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, що 4 травня пройшло в райдержадміністрації.  

Володимир Позняк,  в. о. голови районної державної адміністрації, нагадав присутнім, що 29 квітня на засіданні Уряду було розглянуто питання про відкриття деяких продовольчих ринків. Цього ж дня набрала чинності постанова Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 № 14, якою встановлено вимоги щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках.

Для відновлення роботи ринків в умовах карантину необхідно:  

1) наявність реєстрації агропродовольчого ринку, як оператору ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;

2) допуск працівників  ринку, продавців і відвідувачів на територію ринку здійснювати виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу; 

3) наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспансерів з антисептиком;

4) кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку;

5) відстань від між робочими місцями продавців складає не менше трьох метрів, місця торгівлі обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику тощо.

Отже, відновлення торгівлі харчовими продуктами   на   агропродовольчих  ринках Кремінського району стане можливим за умов жорсткого дотримання санітарних норм та вимог.

            Рішенням  комісії Кремінському міському голові  та керівнику ДП «Кремінський ринок» доручено організувати та провести роботу щодо приведення торгових місць на ринках у відповідність до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря  України від 27.04.2020 № 14.

Держпродспоживслужбі необхідно організувати проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) з метою визначення можливості здійснення господарської діяльності агропродовольчих  ринків під час дії карантину, забезпечити щоденний збір інформації про дотримання операторами ринків вимог постанови Головного державного санітарного лікаря. У разі встановлення порушень зазначених вимог, проінформувати відповідні органи самоврядування та Кремінський відділ поліції.