Прес-центр22 липня 2020, 16:07

Сформована дієва команда для роботи з протидії домашньому насиллю

За підтримки Програми ООН з відновлення та розбудови миру 22 липня 2020 року відбувся семінар-тренінг «Практика застосування механізмів для захисту постраждалих від домашнього насильства у Луганській області».

В заході взяли участь працівники структурних підрозділів Кремінської районної державної адміністрації, Кремінського районного центу соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, Кремінської міської ради, Кремінського відділу Головного управління Національної поліції в Луганській області, представники Кремінського районного суду, Кремінського відділу безоплатної вторинної правової допомоги та інших дотичних до проблематики насильства організацій та установ.

Учасники обговорили комплекс адміністративно-правових, цивільно-правових, кримінально-правових механізмів для захисту постраждалих від домашнього насильства, місцеву та національну практики щодо взяття кривдників на профілактичний облік і проведення з ними профілактичної роботи.

За підсумками семінару присутніми буди напрацьовані та надані пропозиції щодо удосконалення проєкту порядку взаємодії суб`єктів при винесенні обмежувального припису стосовно кривдника. Сформована дієва команда для подальшої роботи з протидії домашньому насиллю. 

Захід проведено в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яка впроваджується у Донецькій та Луганській областях у партнерстві з Програмою Розвитку ООН (ПРОООН), Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), ООН Жінки та Фондом ООН у галузі народонаселення.