Прес-центр8 серпня 2018, 14:08

Ще один пришкільний табір розпочав роботу на базі навчального закладу Кремінщини

Ще один пришкільний табір розпочав роботу на базі навчального закладу Кремінщини.

8 серпня у Кремінській школі-гімназії розпочав роботу мобільний англомовний табір «Green Forest», організований в рамках Міжнародного проекту неформальної освіти «GoCamp».

Літні англомовні табори «Green Forest» стали традиційними в цьому освітньому закладі із 2007 року, а третій рік поспіль команда гімназії під керівництвом вчителів Лариси  Рикової та Ірини Гарькавець отримують  можливість взяти участь у Міжнародному проекті «GoCampEast».

Слід відзначити, що у таборах GoCamp вивчення мови – це не мета, а засіб, за допомогою якого діти знаходяться в багатокультурному середовищі, навчатимуться працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших за умови розвитку всього спектру здібностей особистості. У той же час учителі  залучаються до розробки міждисциплінарних програм, які наближують навчання до реального життя. Мета GoCamp  - виховати нове покоління всебічно розвиненої та освіченої молоді, яка готова до життя в ХХІ-му столітті, вільно володіє іноземними мовами та відкрита до інших культур та досвідів.

Цього року волонтер і культурний посол із Сполучених Штатів Америки та фахівець із соціології  Benjamin  Lind, який працює вчителем англійської в Азербайджані, приїхав до Кремінної, аби гімназисти у  творчій атмосфері  під час активного спілкування мали можливість удосконалити свої знання та розширити свій світогляд. Уже перші зустрічі в ресурсному центрі Британської ради на базі Мікс-коворкінг центру  засвідчили, що саме такий спосіб комунікації є найбільш принадним для сучасної молоді.

На церемонії відкриття табору «Green Forest», на якій були присутні заступник голови Кремінської райдержадміністрації Лариса Махура, в. о. начальника, головний спеціаліст відділу освіти Людмила Горбачова, керівник Кремінського РМК Людмила Мацегора, біля гімназії замайорів яскравий прапор GoCamp. Тепер  гімназисти чекають на незабутні враження від живого спілкування із носієм англійської і програми літнього табору, запропонованої організаторами.