Прес-центр14 cічня 2020, 15:01

Ще одна прийомна родина створена у Кремінському районі.

Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини Кремінської райдержадміністрації під керівництвом в. о. голови РДА Володимира Позняка пройшло 14 січня.
На засіданні розглянуті питання щодо встановлення відповідного статусу дітям, постраждалим внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а також створення нової прийомної сім’ї.
Всього на сьогоднішній день Кремінською райдержадміністрацією надано відповідний статус вже 1317 – ти дітям, в тому числі на цьому засіданні – 4 – м неповнолітнім.
Далі на комісії було прийнято рішення про створення нової прийомної сім'ї. Прийомні батьки з с. Боровеньки Кремінського району взяли на виховання двох дітей, яких після смерті опікуна тимчасово було влаштовано до Кремінської санаторної школи-інтернату.
Відтепер з цією новоствореною прийомною родиною у районі буде функціонувати чотири таких сім'ї, в яких наразі виховується шість дітей, та два дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується одинадцятеро дітей.
Нагадаємо, що прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно бере на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у свою сім’ю, для того щоб надати можливість дітям, які з різних причин позбавлені можливості проживати в рідній родині, жити в безпечному та люблячому сімейному оточенні нової родини, де вони зможуть реалізувати свій потенціал.
Прийомні діти проживають і виховуються у прийомній сім’ї до досягнення 18-річного віку, а в разі навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації – до його закінчення, але не довше ніж до досягнення 23 років.
Діти, влаштовані до прийомної сім’ї, зберігають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та можуть бути усиновлені. Вихованці прийомної сім’ї, якщо це не суперечить інтересам дитини, і не заборонено рішенням суду мають право підтримувати стосунки з біологічними родичами. Дитина у прийомній сім’ї зберігає за собою усі пільги і державні гарантії, її утримання і виховання забезпечує держава. Також за прийомними дітьми зберігається право на аліменти, пенсію інші соціальні виплати, а також на відшкодування шкоди у зв’язку з втратою годувальника, які вони мали до влаштування у прийомну сім’ю.