Прес-центр20 грудня 2018, 10:12

Ще троє дітей - сиріт із Кремінського району отримали власне житло.

Вчора, 19 грудня, в обласній державній адмінстрації вручили ключі від квартир трьом нашим дітям та іншим дітям - сиротам із Лисичанська, Попаснянського, Білокуракинського, Міловського, Троїцького районів. 
Захід пройшов за участі в. о. голови Луганської ОДА Сергія Філя, інших посадовців, а також заступника голови Кремінської райдержадміністрації Лариси Махури, Красноріченського селищного голови Віталія Жуваки, Новокраснянського сільського голови Юрія Смалька та представників служби у справах дітей Кремінської РДА. 
Наразі права власності на квартири отримали Ніна Вашкович із Красноріченська та Владислав Ботюк і Любов Плоха із Новокраснянки. 
Житло було придбано відповідно до затвердженого постановою КМУ № 877 від 15 листопада 2017 року Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт. Вся необхідна організаційна робота по освоєнню виділених державою коштів була проведена Красноріченською та Новокраснянською радами (саме в цих громадах перебували на квартирному обліку діти), а також районною державною адмінстрацією. 
Нагадаємо, що всього за поточний рік за участі Кремінської міської, Красноріченської селищної, Новоастраханської та Новокраснянської сільських рад придбано шість житлових квартир та один житловий будинок для восьми осіб зазначених категорій. Загальна вартість придбаниого житла склала понад 1,5 млн. грн.