Прес-центр9 серпня 2019, 11:08

Щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання отримують 583 сім’ї ВПО, що перебувають у Кремінському районі

Щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання отримують 583 сім’ї ВПО, що перебувають у Кремінському районі. 
Від початку окупації Кримського півострова та збройного конфлікту на території Донецької, Луганської областей, Україна зіткнулася із найбільшою в її історій гуманітарною кризою – внутрішнім вимушеним переміщенням населення.
Станом на 9 серпня 2019 року, згідно єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту «Облік ВПО», в управлінні соціального захисту населення Кремінської районної державної адміністрації перебуває 19176 внутрішньо переміщених осіб. Близько 88 відсотків з усієї кількості громадян цієї категорії – це діти до 18 років та особи похилого віку. Зокрема, 833 дитини до 18 років та 15958 пенсіонерів. 
Щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, отримують 583 сім’ї. 
Діти внутрішньо переміщених осіб забезпечуються оздоровчими та відпочинковими послугами. За інформацією управління соціального захисту, наразі оздоровлено 80 дітей. 
При зверненні до Управління внутрішньо переміщені особи забезпечуються всіма видами допомог, соціальними, реабілітаційними, санаторно-курортними та іншими послугами.