Прес-центр18 червня 2021, 21:06

Щорічний фестиваль народної іграшки та гри зібрав понад три тисячі гостей з усіх громад області

Понад три тисячі гостей з усіх районів і міст Луганщини зібрав цього року відкритий обласний фестиваль «Луганщина – це Україна».

«Щороку ми проводимо цей фестиваль до Дня народження нашої області. Це одне з найулюбленіших свят на Луганщині. Адже саме фестиваль народної іграшки та гри збирає, зберігає та відроджує споконвічні національні традиції, та обряди. А головне передає їх прийдешнім поколінням», - привітала учасників цього дивовижного дійства заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Відкрив свято театралізований виступ Луганського обласного козачого кінного театру «За вільну Україну, за свій любий край!». Участь у фестивалі взяли аматорські та професійні творчі колективи, народні майстри декоративно-ужиткового мистецтва, які від щирого серця дарували своє мистецтво усім присутнім.

Усі охочі мали змогу долучитися до майстер-класів з виготовлення оберігів, ляльок-мотанок та плетіння вінків. Для дітлахів була розгорнута одночасна робота ігрових майданчиків, де були представлені театралізовані та сюжетні програми, побутово-народні ігри, ігри-забави та ігри-атракціони. Переможці ігор отримали призи та подарунки.

Завершився обласний фестиваль української народної іграшки та гри урочистою церемонією нагородження учасників та концертною програмою за участю аматорських колективів громад області «Вінок України виплітаю з талантів рідного краю».