Прес-центр21 вересня 2020, 16:09

Щороку 21 вересня відзначається Міжнародний день миру

Щороку 21 вересня відзначається Міжнародний день миру.

Міжнародний день миру – 2020 відбувся на тему «Формування миру разом». Щоб відзначити цей день, світові пропонується поширювати співчуття, доброту та надію перед обличчям пандемії COVID-19 і виступати разом із ООН проти спроб використовувати вірус для сприяння дискримінації або ненависті.

Заклади освіти Кремінщини долучилися до відзначення Міжнародного дня миру. 21 вересня проведено цикл заходів із дотриманням безпечних умов.

Це й тематичні флешмоби «Слово «мир» будь-якою мовою звучить однаково...», «Діти України - за мир!»,  «Хай буде мир на всій Землі»  тощо.

У фойє шкіл і садочків було рясно від дитячих творчих робіт, у яких юні креміняни втілили свої щирі побажання миру та мрії про щасливе життя без війн та конфліктів.

Адже сьогодні, як і протягом останніх років,  мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, бо за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба українців на Донбасі.

Про це йшлось й на виховних заходах, які за традицією закінчувались створенням паперових фігурок голубів – символів миру.