Прес-центр13 вересня 2019, 15:09

Сім кроків до якісної сучасної освіти на Кремінщині.

Нещодавно пройшов семінар-нарада керівників закладів освіти, учасники якого визначили напрями подальшого створення Нової української школи на Кремінщині.
Людмила Горбачова, т.в.о. начальника відділу освіти Кремінської РДА, у лаконічному огляді завдань на довгий і насичений навчальний рік запропонувала топ -7 актуальних кроків.
Мова йде про нарощування темпів реформування освіти в районі: оптимізація розвитку НУШ на Кремінщині. Ключовий меседж: якісний ігровий урок. Гаджет, як його частина.
Крок 2: посилення виховного потенціалу освітнього процесу; новий погляд на формування цінностей громадянина України.
Наступне: подальша ефективна модернізація районної освітньої мережі.
Далі: формування вчителя нового покоління шляхом використання найбільш ефективного досвіду кращих вчителів району.
Крок 5: посилення інтеграції з міжнародними освітніми структурами з метою впровадження кращого світового досвіду в районну освіту.
Шоста позиція: актуальний розвиток лідерства: педагогічного, учнівського та батьківського.
І, нарешті, використання здоров’язберігаючих ресурсів освіти задля формування здорової української нації.
Головний бухгалтер централізованої бухгалтерії відділу освіти Кремінської РДА Ольга Бахмет зосередилась на фінансових викликах, на які потрібно відповідати керівникам освіти в умовах автономії та децентралізації.
Світлана Шпотя, старший інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Кремінського ВП ГУНП в Луганській області та Євдокія Кукуяшна, директор Кремінської школи – гімназії яскраво представили інноваційний підхід до співробітництва Національної поліції і освіти.
Методисти Кремінського районного методичного кабінету надали інформацію про розвиток НУШ та атестацію педагогів, сучасний стан та перспективи ЗНО, забезпечення навчальними посібниками.