Прес-центр3 грудня 2019, 16:12

Служба порятунку «101» закликає бути пильними на дорогах!

Останнім часом по всій території Луганської області та більшої частини країни спостерігаються складні погодні умови, із різкими коливаннями температури, ожеледицею та заметами на дорогах, внаслідок чого почастішали нещасні випадки на дорогах.
Відтак, Служба порятунку «101» закликає водіїв звертати особливу увагу на підготовку до поїздки на далекі відстані: обов’язково використовувати гуму із зимовим протектором, перевіряти технічний стан своїх автомобілів, заряд акумулятора, тиск в шинах і електрику, наявність засобів для буксировки, по можливості антипробуксовочних ланцюгів.
Водіям необхідно обов'язково мати з собою теплі речі та інші засоби, які можуть знадобитися у разі виникнення небезпечної ситуації.
Також варто пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.
Шановні громадяни, будьте пильними на дорогах, пам’ятайте про власну безпеку.

За інформацією Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області