Прес-центр15 квітня 2019, 08:04

Службою у справах дітей Кремінської райдержадміністрації здійснюється контроль за умовами проживання, навчання, виховання дітей, над якими встановлено опіку або піклування.

Періодичність відвідувань установлюється окремим графіком, але не рідше одного разу на рік, крім першої перевірки, яка проводиться через три місяці після встановлення опіки, піклування. На основі інформації від навчального закладу, де навчається дитина, дільничного лікаря - педіатра, уповноваженої посадової особи Національної поліції готується підсумковий звіт. 
Згідно чинного законодавства, для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування медичні огляди є обов’язковими. З жовтня 2018 року проходження медичного огляду стало обов’язковим і для опікунів. 
З початку цього року службою у справах дітей спільно з Кремінським РЦСССДМ відвідані 17 сімей опікунів/піклувальників. Порушень інтересів або прав дітей не зафіксовано. 
Загалом, на території Кремінського району проживає 62 родини, в яких виховується 85 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.