Прес-центр14 грудня 2018, 14:12

Сьогодні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

В пам'ять про людей, які ціною власного життя і здоров'я зупинили розповсюдження техногенної катастрофи, 14 грудня креміняни поклали квіти до пам'ятного знаку загиблим і померлим ліквідаторам аварії "Дзвони Чорнобиля", який знаходится у центрі міста Кремінна.
Цього дня, вже традиційно для Кремінної, пройшов тематичний захід у районному будинку культури, в якому взяли участь заступник голови райдержадміністрації Лариса Махура та голова районної ради Володимир Прокопенко. 
«Чорнобильці» згадували про минуле та обмінювались думками щодо поточної ситуації, зокрема, йшлось про їх соціальне забезпечення - пенсії, лікування, пільги. 
«Сьогоднішній день – це спогад про жахливу трагедію. З кожним роком вас стає дедалі менше. Ми дуже вдячні вам за те, що ризикуючи своїм життям, ви ліквідували екологічне лихо, яке сколихнуло не тільки Україну, а й весь світ. Саме важливе побажання всім нам - щоб такі трагедії більше не повторювались», – сказала Лариса Махура. 
До слів вдячності і вітання приєднались аматори районного будинку культури, які своїми виступами додали тепла і затишку у цей зимовий день. 
Нагадаємо, що цей пам'ятний день встановлений в Україні згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року - на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.