Прес-центр14 листопада 2018, 13:11

Сьогодні під керівництвом голови райдержадміністрації Наталі Чехути відбулось засідання колегії.

На порядку денному стояли два питання - підсумки підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціального призначення району до роботи в осінньо-зимовому періоді та виконання бюджету Кремінського району за 9 місяців поточного року.
Начальник відділу ЖКГ, будівництва, інфраструктури та надзвичайних ситуацій Павло Божко зазначив, що підготовку до нового опалювального сезону на об’єктах житлово-комунального господарства і об’єктах соціального призначення було розпочато відразу по завершенню минулого опалювального сезону. 
Протягом зазначеного періоду проведено 8 засідань оперативного штабу, утвореного розпорядженням голови РДА. 
Не зважаючи на вжиті підготовчі заходи, опалювальний сезон у декількох закладах освіти було розпочато несвоєчасно. Це пояснюється тим, що 14 вересня 2018 року по закінченню тендерної процедури на постачання природного газу підприємство ТОВ «АС» звернулося зі скаргою до Антимонопольного комітету України. Внаслідок чого процедура підписання договору з переможцем тендерних торгів була заблокована, що в свою чергу привело до зриву своєчасного опалювального сезону в закладах освіти – це 6 дитячих садочків та 9 навчальних закладів. Наразі ці заклади опалюються. 
Централізованим теплопостачанням охоплено 54 багатоквартирних будинків. У цілому, комунальні котельні та теплові мережі підготовлені до експлуатації взимку на 100%. Задля забезпечення раціонального використання енергоресурсів, підвищення ефективності управління та зменшення обсягів споживання енергоресурсів, зменшення викидів шкідливих речовин у атмосферу від виробництва теплової енергії районною радою в травні була затверджена Програма децентралізації системи теплопостачання міста Кремінна та селища Красноріченське на 2018-2020 роки. Одним із заходів Програми передбачається встановлення систем індивідуального опалення в квартирах багатоквартирних будинків житлового фонду м. Кремінна та подальше відключення будинків від систем централізованого теплопостачання.
Що стосується підготовки дорожньо-мостового господарства, то за рахунок коштів міського бюджету виконано роботи з капітального ремонту та поточного ремонту асфальтобетонного покриття автодоріг комунальної власності територіальної громади, на що були використані кошти міського бюджету у сумі понад 3 млн. грн.
На території міста реалізовано проект технічної допомоги «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту території м. Кремінна». За рахунок коштів ЄС та співфінансування з міського бюджету виконано роботи по реконструкції магістральних та розвідних мереж міста загальною протяжністю 46,4 км. 
В аспекті підготовки до осінньо-зимового періоду Кремінським ВУВКГ виконано капітальний ремонт каналізаційної мережі по вул. Лиманська та вул. Титова (в районі КНС), проведено капітальні ремонти водопровідних мереж та колодязів на вулицях Красна, Гоголя, Дражевського, Лиманська і пров. Вересневому. 
Централізоване водопостачання споживачів також здійснює КП «Варварівське джерело», КП «Бараниківський сільгоспкомунхоз», КП «Кудряшівське джерело». Наразі триває робота щодо отримання дозвільних документів на право провадження господарської діяльності із централізованого водопостачання. 
У закладах культури району проведено поточні ремонти, ревізію димових та вентиляційних каналів. Для клубів та бібліотек району, що мають пічне опалення, в повному обсязі завезено тверде паливо. 
Повністю підготовлені і медичні заклади. 
Також в цьому році виконані роботи по реконструкції мереж зовнішнього освітлення вулиць територіальних громад району та обладнання мереж зовнішнього освітлення сучасними світлодіодними засобами в Невській, Новомикільській, Новокраснянській сільських громадах та Красноріченській ОТГ за рахунок коштів програми соціально-економічного розвитку Луганської області.
Поки що проблемними залишаються питання опалення двох багатоповерхових будинків, де без опалення залишаються 6 квартир, та Красноріченська школа, яка рішенням сесії районної ради у жовтні - місяці була передана у власність ОТГ. Наталя Чехута запропонувала рішенням колегії доручити голові Красноріченської ОТГ вжити негайних заходів для запуску котельної і початку опалювання навчального закладу.
За підсумками проведення підписане розпорядження голови РДА.