Прес-центр1 лютого 2019, 13:02

Сьогодні пройшли установчі збори по формуванню нового складу громадської ради

Сьогодні пройшли установчі збори по формуванню нового складу громадської ради.

1 лютого відбулись установчі збори по формуванню громадської ради при Кремінській райдержадміністрації на 2019 – 2020 роки.

Раніше розпорядженням голови РДА була затверджена відповідна робоча група, представник якої – завідувач сектору інформаційно – аналітичної роботи апарату адміністрації Ірина Драньова – розпочала збори з інформації про підсумки підготовчої роботи.

Так, на підставі наданих документів робочою групою було затверджено  список учасників установчих зборів – представників ІГС, які виявили бажання мати представництво у громадській раді, у складі 9 осіб.

Кожен із громадських активістів коротко розповів про громадське об’єднання, яке він буде представляти у раді, а також  про мотивацію участі у роботі консультативно – дорадчого органу.

Голова громадської ради 2017 – 2018 років Валентина Шевченко проінформувала присутніх про роботу ради, яку вона очолювала два роки. Окрім озвучених питань, що були винесені на розгляд громадськості «її» складом громадської ради, вона висловила впевненість, що до повторного розгляду деяких з них «ця» рада обов’язково повернеться.

В ході проведення установчих зборів було прийнято рішення про встановлення граничної чисельності ради у кількості 9 осіб. Таким чином, в разі затвердження головою РДА рішення установчих зборів,  протягом дворічного терміну при райдержадміністрації діятиме консультативно – дорадчий орган у наступному складі: Яна Величко (ПП Редакція газети «Кремінщина»), Наталя Вітко (Центр гендерної рівності), Олена Донченко («Наша громада»), Юрій Ключевський (БФ «Карітас»), Тетяна Коткіна (профспілка працівників державних установ), Лариса Кульбач (Асоціація медичних працівників Луганської області), Анатолій Мельник («Союз Чорнобиль»), Андрій Сімонов (Кремінська бізнес – асоціація) та Валентина Шевченко (Громадянський центр «Конструктивний діалог»).

Нагадаємо, що громадські ради є формою  владно-громадської взаємодії, які створюються при органах публічної влади. Дія ради у безпосередній близькості до влади і в тісному контакті з нею дає можливість оперативно і конструктивно вирішувати нагальні питання суспільного значення.