Прес-центр21 серпня 2018, 17:08

Сьогодні у центральній районній бібліотеці пройшов перегляд фільму «Спадок нації».

В рамках заходів по відзначенню на Кремінщині 27 – ї річниці незалежності України, 21 серпня в центральній районній бібліотеці було організовано перегляд фільму «Спадок нації». Стрічка 2016 року розповідає про народження, особливості і значення для поколінь українців символу української нації – вишиванки. За оцінками глядачів, що зібрались на перегляд, фільм є непростим для сприйняття, оскільки поряд із етнографічними дослідженнями в ньому органічно поєднані драматичні моменти минулого і новітньої історії України. 
«Кажуть, що при пошуку «своєї» вишиванки, людина тяжіє до своїх коренів. Натомість, побачивши гуцульську сорочку із притаманними цій місцевості орнаментом і технікою виконання, я зрозуміла – це моє, хоча мої батьки із Вінницької та Миколаївської областей. Це говорить про те, що в нашій країні відбувається об’єднання кожного куточку України в одну націю, в тому числі, і завдяки нашому «коду», нашому ментальному оберегу», - сказала після перегляду фільму місцева майстриня Людмила Стародубцева. 
Представник райдержадміністрації Ірина Драньова нагадала присутнім, що цього року вперше на Кремінщині планується проведення Вишиванкової ходи, до якої можуть долучитись всі бажаючі.