Прес-центр18 квітня 2019, 14:04

Сьогодні у Кремінній пройшла весняна толока у Дубовому гаю.

Традиційно, у квітневі дні у містах і селах України проходять різноманітні заходи та акції з покращення зовнішнього вигляду нашого довкілля. 
З року в рік зростає громадська активність, в тому числі, серед молоді, в ході проведення місячників з благоустрою. 
Так, 18 квітня у Кремінній пройшла еколого – патріотична акція «Кремінщина – територія краси і єдності», в якій взяли участь учні Кремінської ЗОШ № 4, вихованці спеціалізованої та санаторної шкіл – інтернатів, дитячого закладу «Зірочка», а також голова Кремінської РДА Наталя Чехута і голова районної ради Володимир Прокопенко. 
«Дубовий гай, який ми сьогодні будемо «позбавляти» від сміття, це пам’ятка природи всеукраїнського значення. Це той бренд, який здатен розповісти про наш край далеко за його межами», - сказала Наталя Чехута. Вона подякувала всім учасникам заходу за небайдужість до своєї природи, а також нагадала, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. 
Володимир Андрєєв, представник Кремінського лісо – мисливського господарства, яке, власне, і опікується збереженням Дубового гаю, звернувся до молоді з проханням ставитись до цієї пам’ятки природи як до спадщини наших предків, які створили урочище і дбали про нього. Крім того, Дубовий гай, де розташовані братські могили часів Другої світової війни, це символ пам’яті про тих, хто поклав життя, захищаючи свою Батьківщину. 
Учні навчальних закладів, одягнувши рукавички, взялись за прибирання території гаю від пластикового сміття.