Прес-центр25 травня 2018, 16:05

Сьогодні в області відбулись навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій

З метою відпрацювання взаємодії органів управління та сил цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій в лісових масивах на території Житлівського лісництва державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство» відбулись навчання з гасіння великих пожеж.

До заходу долучились заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, особовий склад Головного управління ДСНС України у Луганській області, Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства і служби цивільного захисту.

Гасіння пожежі корегувалося в онлайн-режимі з пожежно-спостережної вежі ДП «Кремінське ЛМГ» оснащеною камерою відеоспостереження та з квадрокоптера ДСНС.

Під час навчання відпрацьовані спільні дії щодо ліквідації великої лісової пожежі та її наслідків, а також дії з евакуації громадян, які опинились в осередку надзвичайної ситуації.

Також продемонстровано взаємодію між службами Державної лісової охорони, ДСНС, цивільного захисту та районної евакуаційної комісії. Для гасіння великої лісової пожежі залучено пожежний потяг.

Разом з тим, виконані роботи з обстеження та розмінування території піротехніками аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Луганській області.

Наприкінці заходу Юрій Клименко зауважив, що сьогоднішні навчання щодо ліквідації лісових пожеж виконані на високому професійному рівні. «Ви продемонстрували фахові навички та вміння, щоб ліквідувати надзвичайну ситуацію в оптимальні строки. Я вдячний вам за оперативну та злагоджену роботу», – звертаючись до рятівників підкреслив він.