Прес-центр23 червня 2018, 15:06

Сьогодні в райдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди Дня державної служби  та 100-річчя  започаткування державної служби в Україні.

У залі зібрались державні службовці райдержадміністрації, її структурних підрозділів, територіальних підрозділів центральних органів державної виконавчої влади, керівники установ та організацій міста і району.

Державних службовців району привітали голова райдержадміністрації Наталя Чехута та керуюча справами районної ради Наталя Селіщева.

Продовженням урочистої частини зібрання стала церемонія нагородження  почесними відзнаками державних службовців.

Відтак, цього року, згідно Указу Президента України № 175/2018, за вагомий особистий внесок у державне будівництво, забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу та з нагоди 100-річчя державної служби в Україні голова райдержадміністрації Наталя Чехута нагороджується орденом «За заслуги» III ступеня.

Кращі державні службовці району були нагороджені грамотами та подяками райдержадміністрації та районної ради.

Аматорські колективи районного будинку культури долучились до привітань державних службовців пісенними композиціями.

 

Нагадаємо, День державної служби встановлено в Україні у 2003 році Указом Президента і відзначається щорічно 23 червня у День державної служби Організації Об’єднаних Націй.

Інститут державної служби в її нинішньому розумінні (зі статусом державних службовців, уповноваженнями цих посадових осіб на здійснення функцій держави, а також отриманням ними заробітної плати з державного бюджету) з'явився 1918 року – за Гетьманату Павла Скоропадського, часів спроб у XX столітті побудови на теренах наших земель незалежної Української Держави.  Тому, цього року, державній службі України виповнюється 100 років.