Прес-центр21 травня 2017, 14:05

Сьогодні в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.

У цьому році вшанування пам’яті жертв репресій за політичними мотивами відбувається у 80 – ті роковини початку Великого терору – масових репресій 1937 – 1938 років. 
 Явище політичних репресій в колишньому СРСР - вражаюче за масштабами, жорсткістю репресивної машини та, нажаль, наслідками, які, навіть, сьогодні, мають місце у свідомості частини наших громадян у вигляді штампів про «славне» минуле тоталітарного режиму. 
Щоб вшанувати пам'ять репресованих, у м. Кремінна 21 травня пройшла жалобна церемонія та покладання квітів до пам’ятного Знаку жертвам політичних репресій та голодоморів у Кремінському районі. 
Під час заходу директор районного краєзнавчого музею Людмила Єжова згадала основні етапи організованого на рівні держави політичного геноциду. 
Вшанувати пам'ять всіх жертв політичних репресій – заради їх пам’яті та нашого майбутнього без проявів наруги над правами людини – закликав присутніх голова Кремінської районної ради Володимир Прокопенко. 
Настоятель місцевої парафії УГКЦ отець Онуфрій провів поминальну богослужбову відправу та, в свою чергу, звернувся до учасників акції з настановою – жодного разу не забувати минуле України, яким би воно не було.