Прес-центр29 cічня 2018, 16:01

Сьогодні виповнюється 100 років легендарному бою під Крутами.

Ця подія набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
Сьогодні на базі опорної міської школи № 1 відбувся тематичний районний захід, участь у якому взяли голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко та інші посадовці, учні та колектив закладу, а також вихованці обласного ліцею – інтернату «Кадетський корпус імені героїв «Молодої гвардії». 
«Бій під станцією Крути є символом того, що власну державу треба захищати зі зброєю в руках. І саме та обставина, що мученицьку смерть в ім’я України прийняли її юні діти, робить цю подію такою болюче-нестерпною, що не піддається забуттю» - підкреслила у своєму виступі Наталя Чехута.
В ході заходу було відтворено хронологію цієї історичної події, діти підготували творчі виступи, серед них - авторський вірш учениці 11 класу Владислави Білоус. 
Доля, куди ти тягнеш сердешних? 
Полем із вбитих мається вершник.
Він на одинці просто не знає,
Всі українці тут помирають. 
Сотні чотири років полине,
Знову захлине во кров Україну.
Будуть не коні Землю топтати,
Будуть до скону бити гармати.
Градом металу сипати буде,
Будуть чимало гинути люди.
Районний захід завершився хвилиною мовчання за загиблими за незалежну Україну, серед яких - учні цієї школи, учасиники проведення АТО Андрій Чуприна та Віктор Чорнобай.