Прес-центр3 лютого 2021, 11:02

Спливає термін повноважень громадської ради при Кремінській районній державній адміністрації

Спливає термін повноважень громадської ради при Кремінській районній державній адміністрації.

1 лютого 2019 року відбулись установчі збори по формуванню оновленого складу громадської ради при Кремінській РДА  на 2019 – 2020 роки. 7 лютого 2019 року розпорядженням голови РДА на підставі протоколу установчих зборів було затверджено персональний склад консультативно – дорадчого органу.

До  ради увійшли 9 осіб –  активістів, які працювали на громадських засадах, мали бажання, час і наснагу долучатись до вирішення суспільно важливих питань.  Головою  було обрано Тетяну Коткіну, яка виконувала свої повноваження всі два роки.

Основною формою роботи консультативно – дорадчого органу є засідання. Проводились вони не рідше одного разу на квартал. У 2020 році їх кількість зменшилась через об’єктивні причини – пандемію коронавірусної хвороби.

Питання, що виносились на розгляд громадської ради, як правило, мали суспільний резонанс, а члени ГР не обмежувались наданням рекомендацій, а й брали безпосередню участь у їх вирішенні.

Зокрема, за результатами обговорення районної програми децентралізації опалення громадська рада стала ініціатором проєкту благодійного фонду «Карітас – Кремінна», представник якого входив до громадської ради. Завдяки проєкту  «З Христом у серці – тепла оселя»  мешканцям багатоквартирних будинків були закуплені та передані обігрівальні прилади.

Представники громадської ради були включені до складу колегії та інших консультативно-дорадчих органів, створених у структурних підрозділах райдержадміністрації, брали  участь у проведенні заходів орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю та інших публічних заходах.

7 лютого спливає  термін повноважень громадської ради при Кремінській РДА.

У зв’язку зі змінами в адміністративному – територіальному устрої, незабаром припинить свої повноваження Кремінська районна державна адміністрація. Натомість, при новоутворених районних державних адміністраціях, органах місцевого самоврядування на рівні громад мають бути сформовані нові громадські ради у відповідності до діючої  постанови  КМУ від 03 листопада  2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».  Тим більше, що подальший розвиток такого інституту як громадська рада передбачено і у проєкті Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021 – 2026 роки.