4 вересня 2019, 16:09

Стан медицини першого рівня обговорили на засіданні громадської ради.

4 вересня відбулось чергове засідання громадської ради при Кремінській райдержадміністрації, на якому йшлось про реалії медичного обслуговування первинного рівня жителів населених пунктів Кремінського району. 
В ході підготовки до засідання, робоча група з числа членів громадської ради відвідали більшість фельдшерських пунктів та лікувальних амбулаторій. 
Основну інформацію за даною проблематикою озвучив головний лікар Кремінського центру первинної медико – санітарної допомоги Володимир Андрійчук. Йшлось про матеріальну базу закладів охорони здоров’я, кадрове забезпечення тощо. Надавши загальну характеристику, він тут же відповів на конкретні запитання, такі як: до якого часу буде працювати фельдшерський пункт у селищі Стара Краснянка, чи буде виділена ставка санітарки для роботи медичної установи у Макіївці та інше. 
У зв’язку із цим Володимир Андрійчук вимушений був нагадати, що розвиток медицини – це комплексне питання, за яке також несуть відповідальність керівники громад, в тому числі, шляхом надання фінансової підтримки з місцевих бюджетів, дієвої зацікавленості у підготовці «своїх» спеціалістів у медичних вищих навчальних закладах. 
За підсумками засідання узагальнено пропозиції, що надійшли в ході обговорення. У вигляді постанови громадської ради вони будуть направлені до райдержадміністрації.