Прес-центр7 жовтня 2019, 14:10

Стан підготовки водопровідно – каналізаційного господарства до сталої роботи в осінньо-зимовому періоді

Послугу з водопостачання та водовідведення споживачам району здійснюють комунальне підприємство Кремінське управління водопровідно-каналізаційного господарства, КП «Варварівське джерело», КП «Кудряшівське джерело», КП «Бараниківський сількомунгосп».
КП «Кремінське водопроводно-каналізаційне господарство» виконані роботи по заміні сталевих водоводів на поліетиленову трубу у кількості 520 метрів в місцях промерзання по вулицям Волкова, Невська, Первомайська, Дачна та провулок Садовий. Частково замінено вікна на металопластикові в адмінбудівлі та замінені вікна на насосній станції «Кремінська». Переведено опалення насосних станцій на тверде паливо та заготовлені дрова на період опалювального сезону. Підготовлені автотранспорт, насосні агрегати та контрольно-вимірювальні пристрої і автоматики. Тривають роботи по ремонту та заміні запірної арматури.
Проблемне питання - це заборгованість за спожиту електроенергію. Заборгованість підприємства перед ТОВ «ЛЕО» станом на 1 вересня складає 9 512 тис. грн. з пеньою та штрафами. Заборгованість перед «Укрінтеренерго» складає 772 тис. грн. (договір останньої надії). Згідно договору реструктуризації заборгованості ТОВ «ЛЕО» були здійснені проплати у сумі 203 тис. грн. підприємством і 400 тис. грн. з міського бюджету. Заборгованості перед «Енера схід» не має.
З липня цього року послуги з водопостачання виконує нове підприємство Кремінське ВКГ, яке оплату проводе своєчасно і заборгованості не має.
Також послуги з водопостачання в районі виконують підприємства «Варварівське джерело» та «Кудряшівське джерело», які підготовлені до опалювального сезону (проведено ремонт та заміна аварійних ділянок, ремонт запірної арматури та насосного обладнання).
В цілому підприємства з водопостачання району до опалювального сезону підготовлені.