Прес-центр21 червня 2018, 15:06

Стан пожежної безпеки в районі обговорили в райдержадміністрації

Як було зазначено, на території Кремінського району з початку року сталося 64 пожежі, з яких 24 - у житловому секторі та 2 – на виробництві.

Із загальної кількості пожеж 9-ть сталось внаслідок порушень правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення, стільки ж внаслідок короткого замикання електромережі, 46 - з інших причин.

Станом на 20 червня на пожежах загинуло три чоловіка та два травмовано.

Раніше, на засіданні районної комісії з питань ТЕБ і НС від 18 квітня, були розглянуті питання щодо забезпечення пожежної безпеки у весняно-літній період та питання здійснення заходів щодо попередження пожеж, загибелі та травмуванні людей на них, а також затверджено відповідний план дій.

Наразі, з метою зменшення загибелі людей на пожежах у житловому секторі, мінімізації негативних наслідків пожеж та організації проведення у співпраці служби цивільного захисту з органами місцевого самоврядування постійно проводяться перевірки стану дотримання правил пожежної безпеки у приватному житловому секторі. Проведено 7 сходів населення, 12 рейдів з засобами масової інформації у житловому секторі та 11 - з представниками влади. В організаціях та установах району пройшла 41 лекція з загальною кількістю присутніх 1167 чоловік.