Прес-центр4 липня 2017, 11:07

Стан промислової діяльності підприємств району

За оперативними даними обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) промислової діяльності підприємств основного кола за  січень - травень поточного року склав  520719,1 тис. грн.

Лідерами за обсягами промислового виробництва є ТОВ «Куб-Газ» та ТОВ «Фідлайф». У зв’язку з нестабільною ситуацією в країні внаслідок проведення АТО підприємства втратили коопераційні зв’язки, що призвело до зниження обсягів виробництва та надання послуг.

Головні проблеми промислового комплексу - розірвання бізнес контактів внаслідок проведення АТО, недостатній інноваційний рівень підприємств, висока енергоємність виробництв, недостатнє завантаження виробничих потужностей, значний знос основних фондів у промисловому комплексі та обмеженість власних фінансових ресурсів та відсутність доступних кредитних ресурсів для промислового, будівельного комплексу району та підприємництва.

Промисловий комплекс Кремінського району представляють наступні підприємства:

В добувній промисловості - ТОВ «Куб-Газ». Обсяг реалізованої продукції за січень - травень цього року склав 403296,3 тис. грн., середньооблікова чисельність працівників складає  167 осіб.

Харчову промисловість в районі представляють 4 підприємства:

ТОВ «ФІДЛАЙФ». Підприємство виробляє корма для тварин та птиці. Працює на цьому підприємстві 90 осіб. Обсяг реалізованої продукції за звітний період склав  74079  тис. грн.

ТОВ “Пінта-Кремінський пивоварений завод” займається виробництвом пива. За  січень - травень реалізовано продукції на суму 3812,4 тис. грн.  На  підприємстві  працює  91 особа.

ПП “Продгрупсервіс” займається виробництвом молочної продукції. Обсяг реалізованої продукції склав 1118 тис. грн., середньооблікова чисельність працівників складає 17 осіб.

ТОВ “Татиус”. Підприємство виробляє хлібобулочні та кондитерські вироби. За  січень – травень 2017 року обсяг реалізованої продукції  склав 161,6 тис. грн. На підприємстві працює 6 осіб.

У галузі машинобудування:

ТОВ “Кремінський завод “Ритм” – кількість працюючих складає 20 осіб. Основний профіль діяльності підприємства - це виробництво теплообмінних установок та виробів з металу. За 5 місяців підприємством реалізовано продукції на суму 1144,2 тис. грн. Підприємством ведеться пошук нових партнерів постачання сировини. З метою розширення ринку збуту продукції підприємство постійно приймає участь у тендерних торгах.

В галузі оброблення деревини та виробництво виробів з деревини — державне підприємство Кремінське лісомисливське господарство, на якому працює 205 осіб. Промислова діяльність підприємства представлена виробництвом тріски технологічної, дерев'яних піддонів, паливних гранул (пелети), та брикетів з деревини. Обсяг реалізованої продукції - 8489 тис. грн.   

Підприємство ТОВ ВП “Атлант” здійснює послуги з кування, штампування, фарбування і фасонування та виробляє пристрої для кріплення деталей і представляє галузь виробництва готових металевих виробів. За 5 місяців поточного року підприємством реалізовано продукції на суму 670,7 тис. грн. Штатна кількість працюючих складає 7 осіб. 

Інші галузі промисловості представлені Українсько - Польським ТОВ “Віко-Україна”. Дане підприємство з іноземними інвестиціями спеціалізується на виробництві та продажу професійного торгового обладнання для магазинів будь-якого формату – від торгового павільйону до гіпермаркету.

Асортимент ТОВ «Віко-Україна» становить більше 1500 найменувань виробів. Компанією освоєний весь виробничий цикл від розкрою металу до пакування готової продукції. За січень - травень підприємством реалізовано продукції на суму 17371,1  тис. грн. Штатна кількість працюючих складає 100 осіб.