Прес-центр24 вересня 2020, 16:09

Створено районну робочу групу із забезпечення виконання Виборчого кодексу України

Створено районну робочу групу із забезпечення виконання Виборчого кодексу України.
Розпорядженням голови Кремінської райдержадміністрації затверджено персональний склад районної робочої групи із забезпечення виконання положень Виборчого кодексу України. До її складу увійшли представники райдержадміністрації, районної ради, Служби безпеки України, Національної поліції, прокуратури та ДСНС.
23 вересня голова РДА Олег Клименчуков, він же голова робочої групи, провів її перше засідання.
Посадовці у форматі відкритого діалогу обговорили такі питання як: активізацію роботи з облаштування приміщень, що надаються виборчим комісіям, з метою забезпечення доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, заходи з належного матеріально – технічного забезпечення діяльності виборчих комі місій в аспекті виконання постанови Центральної виборчої комісії від 8 серпня 2020 року № 164, забезпечення пожежної безпеки та дотримання заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID – 19 під час підготовки та проведення місцевих виборів (Постанова КМУ від 14 вересня 2020 р. № 846), а також забезпечення під час виборчого процесу дотримання громадського порядку, безпеки виборців і членів виборчих комісій.
За підсумками засідання голова райдержадміністрації надав декілька доручень, зокрема, проінформувати всіх власників і балансоутримувачів приміщень, в яких розташовані виборчі дільниці, щодо необхідності вжиття заходів пожежної безпеки та протидії поширенню коронавірусної інфекції.