Прес-центр24 квітня 2018, 15:04

Створюємо Нову українську школу.

Наразі система освіти району переживає напружений період – проведення зовнішнього незалежного оцінювання, державної підсумкової атестації, військово-польових зборів допризовної молоді, підготовка до старту проекту «Нова українська школа», організація літнього оздоровлення, замовлення підручників для 1, 5, 10 класів, підготовка районного етапу всеукраїнського військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Все це потребує компетентності, відповідальності, мобільності, ефективного управління.
З цією метою 24 квітня у методичному кабінеті відділу освіти відбувся семінар – нарада керівників закладів освіти. Голова Кремінської райдержадміністрації Наталя Чехута, взявши участь у нараді, зробила аналіз освітньої ситуації в районі, та визначила пріоритетні напрями подальших дій.
В рамках семінару були обговорені актуальні питання реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, забезпечення участі у ЗНО та ДПА – 2018, особливості Типового навчального плану для старшої школи, який вступить в дію 1 вересня 2018 року тощо.
Нагадаємо, що Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета –створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.