Прес-центр7 листопада 2019, 09:11

Сучасна позашкільна освіта передбачає взаємодію з формальною освітою в рамках концепції «Нової української школи».

З цією метою нещодавно на базі Кремінської ЗОШ №3 пройшов районний семінар-практикум для керівників гуртків декоративно-вжиткового напряму. Тема семінару: «Професійне здоров’я педагога: варіанти діагностування, збереження та зміцнення».
Завідувач відділом декоративно - вжиткової та технічної творчості, керівник гуртка будинку дитячої творчості Олена Авчиннікова розкрила питання професійного здоров’я як умови ефективної виховної діяльності. Далі присутні обговорили причини професійного виснаження та методи його подолання. Олена з власного досвіду навела приклад ефективного використання тайм менеджменту, а саме матриці Ейзенхауера, у професійній діяльності та повсякденному житті.
Для виявлення каналу подолання стресу педагоги на практиці випробували методику Мулі Лаада – модель BASIC Ph.
Вихованці декоративно-вжиткової студії «Чудова майстерня» розповіли про історію виникнення техніки «артишок», необхідні матеріали та інструменти для її опанування, та продемонстрували власні вироби. Учасникам семінару було запропоновано власноруч створити ялинкову прикрасу технікою «артишок».
Традиційно такий захід дозволив його учасникам отримати багато позитивних вражень та поповнили свою педагогічну скриню новими знаннями.