Прес-центр23 серпня 2019, 09:08

Театральній студії "КЛАС" присвоєне почесне звання «Зразковий художній колектив»

Театральній студії "КЛАС"  присвоєне почесне звання «Зразковий художній колектив».

За наказом Міністерства освіти і науки України №1124 від 16.08.2019 театральній студії «КЛАС» будинку дитячої творчості під керівництвом Лідії Щолок присвоєне почесне звання «Зразковий художній колектив». Документ підписано Міністром освіти та науки України Лілією Гриневич і Генеральним директором директорату інклюзивної та позашкільної освіти Валентиною Хіврич.

До визнання на вищому державному рівні колектив, що працює на базі Кремінської школи – гімназії, йшов двадцять яскравих років, виховав сотні творчих студійців різних поколінь, здобував перемоги в різноманітних конкурсах і фестивалях, гастролював Україною. Пріоритетними напрямками роботи є плекання творчої особистості та встановлення своєрідного «ланцюга єдності» між Сходом і Заходом. На сьогодні студія має у своєму репертуарі розмаїття вистав – від української класики (театральна подорож «Від Києва  до Диканьки» (за творами М.Старицького, Івана Нечуя-Левицького, Григорія Квітки - Основ’яненка, М.Гоголя) до сучасної драматургії (вистава «білої ластівки Донбасу» Ганни Гайворонської «Війна в Божому винограднику»).   Експертна комісія високо оцінила креативні надбання й творче бачення колективу.

Очільниця студії Лідія Щолок – талановитий креативний режисер, сценограф, учитель вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель Кремінської школи-гімназії Кремінської районної ради, організатор дитячої творчості, яка живе та працює за гаслом «Далеко не кожний стане вченим, письменником, артистом; далеко не кожному призначено винайти порох, але майстром у своїй справі повинен стати кожен».

Щиро вітаємо і сердечно вітаємо! Молодці!