Прес-центр20 вересня 2018, 11:09

Товарна насиченість продуктами харчування у Кремінському районі відповідає попиту населення.

Відділом підприємництва та торгівлі управління економічного розвитку райдержадміністрації щодекадно здійснюється моніторинг цін на соціально значущі товари на споживчому ринку району. Інформація щодо середніх роздрібних цін на основні продукти харчування постійно надається до облдержадміністрації для узагальнення.
З початку 2018 року спостерігається тенденція підвищення роздрібних цін на деякі групи продовольчих товарів. Під час моніторингу виявлено збільшення роздрібної ціни на наступні соціально значущі продовольчі товари: хліб та хлібобулочні вироби до 10 %, макаронні вироби на 11%, на м'ясо та м’ясну продукцію до 8 %, молочну продукцію до 15 %. 
Згідно аналізу стану середніх роздрібних цін соціально значущих продовольчих товарів по Луганській області, найдорожчими продуктами в районі є масло вершкове, сало та м'ясо, в т.ч. м'ясо птиці. Також необхідно відмітити періодичне збільшення роздрібних цін на овочеву продукцію (моркву, буряк, капусту) від 10 до 40%. 
З початку року відносно стабільними залишаються ціни на яйце куряче, гречану крупу, молоко, картоплю та цукор. 
Загалом темпи зміни цін на основні продовольчі товари протягом серпня-вересня 2018 року на споживчому ринку району не перевищують темпів, що спостерігаються в цілому по Луганській області, а середні роздрібні ціни району знаходяться в межах середньообласних. 
Поряд з іншими причинами підвищення роздрібних цін на продукти харчування, необхідно відзначити припинення державного цінового регулювання щодо ціноутворення на товари і послуги у сфері виробництва та реалізації продовольчих товарів. Йдеться про скасування необхідності застосовувати суб’єктами господарювання граничних розмірів торговельних і постачальницько-збутових надбавок на окремі види продовольчих товарів.
В цілому, товарна насиченість продуктами харчування у Кремінському районі відповідає попиту населення, ситуація на споживчому ринку стабільна.

За інформацією відділу підприємництва та торгівлі управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації