Прес-центр15 серпня 2017, 15:08

Три важливих для подальшого розвитку Кремінського району питання розглянуто на засіданні колегії.

Три важливих для подальшого розвитку Кремінського району питання розглянуто на засіданні колегії.

15 серпня голова Кремінської  райдержадміністрації Наталя Чехута провела засідання колегії райдержадміністрації.

До порядку денного було внесено 3 питання: виконання бюджету Кремінського району за І півріччя 2017 року,  результати моніторингу соціально-економічного розвитку міст обласного значення та районів області за січень-березень 2017 року, а також обговорення проекту Стратегії розвитку Кремінського району на 2018 – 2020 роки.

Аналізуючи виконання районного бюджету за звітний період, начальника фінансового управління Кремінської РДА Яна Вашечко  відзначила наступне.

Зведений бюджет Кремінського району складається з 19 бюджетів: районного, міського, селищного  та 16 сільських бюджетів. З них 15 бюджетів перевиконали доходну частину більше ніж на 100 відсотків,  4 бюджети недовиконані, а саме: с. Булгаківка – 69,7%, с. Єпіфанівка – 75,1%, с. Макеївка – 58,9%, с. Михайлівка – 80,9%.

Зведений бюджет Кремінського району по закріплених доходах загального фонду за І півріччя 2017 року виконано в сумі 34 644 823 грн., що становить 111,7 % до затверджених показників з урахуванням внесених змін та 141,3 % відносно виконання аналогічного періоду 2016 року. Сума перевиконання становить 3 635 929 грн.

Основним джерелом надходжень до загального фонду зведеного бюджету району залишається податок та збір на доходи фізичних осіб.

Голова райдержадміністрації відзначила, що порівняно із минулим роком районний бюджет несе збільшене навантаження, оскільки включає видатки на охорону здоров’я та освіту.

В ході розгляду другого питання було відмічено, що за підсумками проведеного на рівні ОДА аналізу соціально – економічного розвитку регіонів за перший квартал поточного року,  Кремінський район посів І рейтингове місце. Натомість, район має доволі низьку оцінку за показником «Темпи зміни суми заборгованості з виплати заробітної плати у процентному відношенні до 1 січня 2017 р.» (11 місце). За іншими позиціями, зокрема, «Обсяг реалізованої продукції у розрахунку на одну особу», «Індекс обсягу сільськогосподарського виробництва», «Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця», Кремінський район входить до групи лідерів.

Також на колегії голова райдержадміністрації Наталя Чехута презентувала  розроблену членами експертного комітету Стратегію розвитку Кремінського району на 2018 – 2020 роки.

Так, в Стратегії визначено наступні критичні питання (пріоритети): розвиток туризму, сфери охорони здоров’я, освіти, агропромислового комплексу, інженерної інфраструктури, а також малого та середнього бізнесу.

«Реалізація всіх зазначених заходів можлива завдяки тісній співпраці органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, громадських об’єднань та бізнесу. Одним із інструментів досягнення цілей є також технічна та фінансова допомога міжнародних організацій», - відзначила у підсумку голова РДА.