Прес-центр18 жовтня 2019, 09:10

Триває реалізація проекту "Комунальне майно Кремінщини під контроль громади".

15 та 17 жовтня у місті Кремінна пройшов семінар “Громадський моніторинг комунального майна та публічних фінансів та його користь для громади” та тренінг «Основи моніторингу та контролю використання комунальної власності та публічних фінансів».
Заходи були організовані ГО «ЛООС» за проектом «Комунальне майно Кремінщини під контроль громади» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Семінар став першим етапом навчання громадських активістів та представників влади і розрахований на тих, хто хоче контролювати використання комунальної власності та публічних фінансів, та зробити цей процес відкритим і публічним, але не знає як це правильно робити.
Досвідом із присутніми ділилась громадська активістка із Сєвєродонецька Яна Кравцова. Навчання проходило під гаслом «Знаю. Вмію. Контролюю».
Другим етапом навчання став практичний тренінг, який провів заступник директора «Громадського інституту регіональних проблем» Микола Шуліко. Учасників спочатку ознайомили із презентаціями «Особливості проведення громадського моніторингу та оцінки», «Громадський моніторинг комунального майна», далі відбулась дискусія щодо планування моніторингової програми, оцінки вартості комунального майна та про про можливі дії активістів як агентів впливу на ситуацію.