Прес-центр31 жовтня 2018, 11:10

Триває робота, спрямована на ліквідацію місць «стихійної торгівлі» та запобігання отруєнню дикорослими грибами.

З метою недопущення випадків отруєнь дикорослими грибами та захворюваності на ботулізм, 31 жовтня представниками Кремінської райдержадміністрації та Кремінського відділу Національної поліції проведено спільний рейд, мета якого - виявлення місць несанкціонованої торгівлі. Під час проведення рейду було обстежено центральні вулиці міста та прилеглу до ринків територію. 
У зв’язку з тим, що на початку року по області було зафіксовано випадки отруєнь населення дикорослими грибами, райдержадміністрацією постійно проводиться профілактична робота - рейди, інформаційно-роз’яснювальна робота з населенням через місцеві ЗМІ, розповсюдження пам’яток для населення про загрозу отруєнь грибами. 
Не зважаючи на це, факти несанкціонованої торгівлі дикорослими грибами на території району інколи мають місце. Так, періодично, роздрібну торгівлю грибами та грибною продукцією домашнього виготовлення можна спостерігати в місцях найбільшого скупчення людей – це територія поблизу ринків, район автовокзалу, вздовж автомобільних шляхів тощо. 
У зв’язку з тим, що дикорослі гриби та продукція, виготовлена з них, реалізується «стихійно», на неї відсутні будь-які документи, які б підтверджували її якість та походження, а, отже, вживання в їжу таких грибів може викликати гостре отруєння організму людини, випадки захворюваності на ботулізм та, навіть, призвести до летального випадку.
Враховуючи вищевикладене, Кремінська райдержадміністрація вкотре звертається до мешканців міста Кремінна та Кремінського району бути пильними під час здійснення купівлі грибів та грибної продукції. Купуйте таку продукцію виключно в стаціонарній торговельній мережі, звертайте увагу на строки споживання, а в разі виникнення сумнівів щодо якості продукції, вимагайте у продавця документи, що підтверджують їх якість і походження. Ні в якому випадку не купуйте дикорослі гриби в несанкціонованих для торгівлі місцях.
Нагадаємо, що у разі виникнення запитань щодо захисту своїх прав споживача можна звертатись за консультацією до відділу підприємництва та торгівлі Кремінської райдержадміністрації (м. Кремінна, вул. Банкова, 1, каб. № 6) або за телефонами 3-18-78, 2-11-30.