Прес-центр2 серпня 2018, 16:08

Творча делегація культурян Кремінщини поділилась враженнями від поїздки на Львівщину

Творча делегація культурян Кремінщини поділилась враженнями від поїздки на Львівщину.

З 27 по 31 липня відбувся мистецький візит творчої делегації представників  відділу культури Кремінської райдержадміністрації  та Кремінського районного будинку культури до  Львівської області.

Нагадаємо, що Кремінський район увійшов до переліку переможців  конкурсу з визначення проектів культурного обміну між Львівською та Луганською областями #Змінимо_країну_разом, на реалізацію яких виділяються  кошти з обласного та місцевого бюджетів.

Під час мистецького візиту представники Кремінського району познайомились із представниками сфери культури Радехівщини, відвідали  кімнату-музей Ігора Білозіра, яка знаходиться у дитячій музичній школі. Там кремінян чекав приємний сюрприз – невеличкий концерт від ансамблю скрипалів та солістки Юстини Халавко. Члени нашої делегації ознайомились із Народним домом міста Радехів, де їх зустрів вокально-інструментальний ансамбль «Рута м’ята» із запальною українською піснею.

Взагалі – то, для кремінян було організовано багато цікавого, але кульмінацією їх перебування у Радехівському  районі стала участь у святковому концерті разом із кращими колективами Радехівщини під час Західноукраїнського фестивалю «Куховарня RadoFest».
Під час виступу кремінських артистів на площі міста Радехів  активно почали сходитися люди, а вже наприкінці виступу площа була переповнена. Виступаючих тепло зустрічали , а проводжали гучними оплесками.

Підтримати учасників фестивалю приїхали керівники Кремінського району: голова  райдержадміністрації  Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко. З метою підтримати культуру Кремінщини,  на  «RadoFest» прибули друзі зі Львова -  директор-розпорядник Національного театру імені Марії Заньковецької Тарас Лисак та соліст Львівського оперного театру Олег Лихач, які потім провели чудові екскурсії з цікавими історіями про Львівські театри.

Західноукраїнський Фестиваль «Куховарня RadoFest» проходить на Радехівщині вже другий рік поспіль та спрямований на формування дружніх стосунків між країнами, регіонами  та місцевими жителями, а також на розвиток та збереження  традицій, культури та місцевого фольклору.

Крім гостей з Луганщини, на заході були делегації з повітів Ниса і Стальова Воля Республіки Польща, з Івановського району Брестської області Республіки Білорусь та мешканці Львівської області.

На фестивалі кожен зміг відкрити для себе щось нове. Представники Кремінщини та Радехівщини ознайомились з культурою один-одного, знайшли друзів та однодумців.

На останній зустрічі  культурян Кремінського та Радехівського районів була змога поділитись  враженнями від фестивалю, обговорити плани на подальше співробітництво та поділитися досвідом.

Відділ культури Кремінської РДА висловив щиру вдячність своїм колегам, а саме:  начальнику відділу культури, туризму, національностей         та релігій Наталії Фурманець, методистам  при відділі культури Оксані Козак та Ірині Сікорській  - за дружнє ставлення, оперативну роботу та неймовірне свято.

Нині креміняни чекають наступної зустрічі з львів’янами, тепер у нас – на Кремінщині!