Прес-центр16 квітня 2019, 13:04

У березні поточного року два комунальні заклади - Кремінський районний краєзнавчий музей та Кремінська районна централізована бібліотечна система - взяли участь у конкурсі проектів соціальної дії.

Фінансування проектів – переможців здійснюється як з місцевого бюджету, так і з боку програми «Активні громадяни» Британської Ради в Україні. 
Загалом, в пітчингу брали участь 53 проекти, виграли 10. До переліку десяти не увійшли проекти музею та бібліотеки через те, що ці заклади фінансуються з районного, а не з міського бюджету.
Згодом прийшло повідомлення від Британської Ради в Україні про те, що вони прийняли рішення все ж таки профінансувати ці дві проектні пропозиції. 
Перша з них має назву «Музейний простір без перешкод» та включає в себе виготовлення і установку пандусу, ремонт ґанку та подовження навісу над районним краєзнавчим музеєм. Вартість робіт складає 28 тис. грн., термін реалізації – до 31 липня поточного року. 
Друга пропозиція під назвою «Світ один для всіх» спрямована на інклюзію і має на меті встановлення пандусу та будівництво нового ганку центральної районної бібліотеки. Вартість проекту – 30 тис. грн.