Прес-центр10 жовтня 2018, 13:10

У ці передсвяткові дні кремінянин Олександр Щербальов отримав власне житло.

Мешканець села Новоастрахань Кремінського району Олександр Щербальов донедавна перебував на квартирному обліку Новоастраханської сільської ради як дитина – сирота. 
Протягом поточного року районною державною адміністрацією спільно із органами місцевого самоврядування проводилась робота, спрямована на виконання Указу Президента України від 12.01.2018 р. № 5/2018 «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа». 
Так, відповідно до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт вживались організаційні заходи по забезпеченню житлом осіб вищезазначеної категорії. 
Першою із питанням забезпечення сироти житлом впоралась Новоастраханська сільська рада – для «свого» сироти Олександра Щербальова вони придбали житлову квартиру у районному центрі. 
Привітати хлопця з отриманням власного житла 10 жовтня прийшли голова Кремінської РДА Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, заступник голови із соціальних питань Лариса Махура, начальник служби у справах дітей Антон Іваник. Сільський голова Ольга Татарченко щиро привітала Олександра та передала йому документи на право, тепер вже його, власності. 
«Кремінський район завжди намагається використати всі наявні можливості для соціально – економічного розвитку району. Вперше держава взяла на себе таке відповідальне і потрібне завдання – виділила фінансування на забезпечення дітей – сиріт власним житлом. Всі наші служби, сільська рада доклали максимум зусиль для освоєння фінансового ресурсу. Результат цієї спільної роботи – це сьогоднішня подія», - сказала Наталя Чехута. 
Наразі ще по чотирьом дітям – сиротам питання забезпечення житлом знаходиться в стадії оформлення документації.