Прес-центр22 cічня 2019, 15:01

У День Соборності символічний ланцюг єдності з’єднав два райони: з Луганщини і Львівської області.

22 січня, коли українці відзначають День Соборності та 100 – річчя проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР, пройшла скайп – конференція, учасниками якої стали представники двох районів – побратимів, активних учасників проекту «Змінимо країну разом!» - Кремінського району Луганської області та Сколівського району Львівської області. 
Учасники зустрічі, серед яких - керівництво двох територій, педагоги та вихованці Кремінської ЗОШ № 1, Сколівського районного будинку дитячої та юнацької творчості спільно виконали Державний Гімн та обмінялись святковими побажаннями. 
«Сьогодні ми переживаємо складні часи, а тому підтримка з усіх куточків України для нас надзвичайно важлива. На цій війні за незалежність і соборність України пліч – о - пліч стоять чоловіки і жінки зі Сходу і Заходу, Півдня і Півночі нашої держави. Ми єдині в боротьбі, єдині у свідомому прагненні жити у незалежній і процвітаючий країні. Наразі нашими спільними зусиллями вибудовується ланцюг національної єдності значно довший, ніж 100 років тому», - зазначила у своєму вітальному слові голова Кремінської РДА Наталя Чехута. 
«Ми дуже вдячні нашими друзям зі Сколівщини - за дієву підтримку, за дружбу. Будемо працювати та дружити далі, і віримо, що «згинуть наші вороженьки як роса на сонці», - продовжив привітання голова районної ради Володимир Прокопенко. 
Директор Кремінської ЗОШ №1 Людмила Одіяненко принагідно подякувала владі двох областей за ініціацію і створення умов для реалізації проекту культурно – освітніх обмінів «Змінимо країну разом». 
Найкращі й найтепліші слова побажань пролунали на зустрічі від побратимів зі Львівщини. Дякуємо!