Прес-центр24 cічня 2020, 14:01

У двох селах Кремінського району планується створення підрозділів місцевої пожежної охорони.

Як свідчить статистика, щорічно у сільській місцевості виникає значна кількість пожеж, що у середньому становить 60 - 70% від загальної кількості. У вогні гинуть та травмуються люди, завдаються значні матеріальні збитки.
Формула розв’язання цієї проблеми відома: наблизити до населених пунктів сільської місцевості пожежні підрозділи.
Через досить значну відстань до найближчих пожежних частин створення пожежної команди відіграє дуже важливу роль для гарантування безпеки населення, особливо у сільській місцевості.
Протягом IV-го кварталу 2019 року Кремінським міськрайонним відділом ГУ ДСНС України у Луганській області проведена робота, щодо створення підрозділу місцевої та добровільної пожежної охорони. Були організовані зустрічі з головам сільських рад та проведені обґрунтовані бесіди, під час яких була досягнута домовленість щодо створення підрозділів на території Невської та Михайлівської сільських рад.
У цих населених пунктах знаходяться будівлі, які після проведення реконструкції можуть бути використані під розміщення та утворення на їх базі підрозділу місцевої пожежної команди. Підрозділи місцевої добровільної пожежної команди обслуговуватимуть навколишні села, це дозволить в декілька разів скоротити час прибуття рятувальників до місця події.
Раніше, на 31-й сесії сьомого скликання Невської сільської ради вже було прийнято рішення «Про створення місцевої пожежної охорони села Невське Кремінського району Луганської області» з прийняттям відповідних заходів.
Відзначимо, що регіональною програмою створення підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони на 2021-2023 роки передбачається повне або часткове фінансування з обласного бюджету видатків на утворення таких формувань. Наразі для включення в цю програму підготовлені проєктні пропозиції по створенню пожежно-рятувальних підрозділів місцевої пожежної охорони у Невському та Михайлівці, що можуть бути реалізовані (в разі проходження конкурсного відбору) за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.