Прес-центр22 грудня 2018, 14:12

У грудні 2018 року на базі будинку дитячої творчості відбулась щорічна районна виставка-конкурс творчих робіт учнів загальноосвітніх навчальних закладів району та вихованців гуртків БДТ «Новорічна композиція».

Традиція робити іграшки на ялинку та інші новорічні прикраси своїми руками з’явилася разом із самою ялинкою. Чому б сьогодні не повернутися в ті часи, коли ще не існувало фабрик, які виготовляли новорічні прикраси, вся родина збиралася у вітальні — і кожен майстрував, що міг, з різних підручних матеріалів. Так народилася ідея виставки поробок яка створила атмосферу свята. Прикрасити інтер'єр своїми руками – завжди весело і цікаво. 
Загалом на виставку було заявлено 152 творчі роботи із 18 загальноосвітніх закладів району. 
Новорічні хендмейд були представлені у номінаціях : новорічний букет, стилізована ялинка, сюжетна композиція, новорічний вінок, новорічна картина чи колаж, новорічна композиція, новорічний подарунок.
Не зважаючи на різний рівень майстерності роботи відповідали усім вимогам, були охайними та креативними, вирізнялися широкою палітрою творчих задумів та цікавим втіленням ідей засобами різних технік декоративно-ужиткового мистецтва: з паперу, тканини, ниток, дерева, тіста, пластиліну, ялинкових гілок, пластикових пляшок, фетру, стаканчиків, фоамірану та інших матеріалів у різноманітних техніках. 
Особливий інтерес у дітей викликали номінації: «Сюжетна композиція», «Стилізована ялинка» і «Новорічний подарунок». Поробки показують, які альтернативні новорічні композиції можна виготовити зі звичайного природного матеріалу: кори, шишок, листя, деревини, трави, насіння, пір’я. 
Кращі роботи будуть направлені для участі в обласній новорічно-різдвяній виставці. 
Роботи в номінації «Подарунок другу» зі щирими привітаннями та побажаннями будуть передані вихованцям шкіл - інтернатів та воїнам ООС. Кожна дитина вкладала в роботу не лише старанність, а й душу. Маємо надію, що ці вітальні поробки порадують наших захисників та нададуть їм наснаги для подальшої боротьби за мир в Україні! 
Захід проводиться вже не один рік і має на меті збереження нашого зеленого багатства – лісів. Діти привчаються до думки, що замість живих ялинок і сосен можна прикрасити оселю на Новорічні свята невеликими оригінальними композиціями.