Прес-центр25 червня 2018, 14:06

У ході робочої наради у райдержадміністрації днями обговорили питання стосовно облаштування місць відпочинку та попередження загибелі людей на водних об'єктах.

Як повідомив т.в.о. начальника Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області, майор служби цивільного захисту Віталій Плесак за минулий рік у Кремінському районі на водних об’єктах загинуло 2 чоловіка, а з початку цього року - 1. Окрім цього, в червні місцевим населенням від утоплення було врятованого чоловіка на озері Вутяче с. Житлівка. 
Причинами, що призводять до трагічних випадків є грубі порушення правил поведінки на воді, зловживання алкогольними напоями та відпочинок людей в місцях які необлаштовані згідно правил охорони життя людей на водних об’єктах.
В тому році, незважаючи на звернення до власників прибережних зон щодо облаштування місць масового відпочинку людей на воді згідно правил, на території району було облаштовано лише одне місце з масовим перебуванням людей на воді, на озері Пісочне, де власник ТОВ «Зоря-Сервіс-Плюс». В цьому році ТОВ «Зоря-Сервіс-Плюс» повідомив про наміри облаштування місця з масовим перебуванням людей на воді, на озері Пісочне, але до теперішнього часу підтверджуючі документи не надані.
З метою попередження загибелі людей на водних об’єктах раніше на засіданні районної комісії з питань ТЕБ і НС було затверджено план заходів щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах району протягом купального сезону. В травні проведений спільний рейд за участі представників Кремінського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області, Національної поліції та райдержадміністрації, по водним об’єктам районного центру. Під час рейду були проведені роз’яснювальні бесіди з місцевим населенням, поширено друкований матеріал з правилами поведінки на воді, розміщено плакати щодо заборони купання у непридатних для цього місцях. 
Відділом державної служби України з надзвичайних ситуацій постійно проводиться широка інформаційно-просвітницька кампанія — виступи на радіо, статті в інтернет-виданнях та місцевій газеті, виготовлення та розповсюдження пам’яток тощо.